Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme.
V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka. Těsto rozdělíme na stejné poloviny a jednu obarvíme kakaem. Krok 2: Těsto vlijeme do dvou menších dortových forem o průměru asi 20 cm, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moukou.
Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí na špejli je hotové. Korpusy necháme vychladnout a pak rozkrojíme. Krok 3: Ve studeném mléce rozmícháme pudink a uvaříme na hustou kaši. Do horkého pudinku vešleháme žloutky, cukr a máslo. Pokud chceme, přidáme i rum. Necháme vychladnout. Krok 4: Tvaroh se šlehačkou a marmeládou ušleháme a pokud je marmeláda kyselejší přisladíme cukrem.
Marmelády dáme podle toho, jak chceme mít krém zabarvený. Krok 5: Krémy dáme do sáčků, které vložíme do vyšších hrnků, aby se lépe naplňovaly a odstřihneme rohy. Pak střídavě spirálovitě nanášíme krémy na korpusy. Povrch dortu potřeme tvarohovým krémem a boky vanilkovým krémem. Libovolně ozdobíme a dort uložíme na noc do lednice.
V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka. Těsto rozdělíme na stejné poloviny a jednu obarvíme kakaem. Krok 2: Těsto vlijeme do dvou menších dortových forem o průměru asi 20 cm, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moukou.
Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí na špejli je hotové. Korpusy necháme vychladnout a pak rozkrojíme. Krok 3: Ve studeném mléce rozmícháme pudink a uvaříme na hustou kaši. Do horkého pudinku vešleháme žloutky, cukr a máslo. Pokud chceme, přidáme i rum. Necháme vychladnout. Krok 4: Tvaroh se šlehačkou a marmeládou ušleháme a pokud je marmeláda kyselejší přisladíme cukrem.
Marmelády dáme podle toho, jak chceme mít krém zabarvený. Krok 5: Krémy dáme do sáčků, které vložíme do vyšších hrnků, aby se lépe naplňovaly a odstřihneme rohy. Pak střídavě spirálovitě nanášíme krémy na korpusy. Povrch dortu potřeme tvarohovým krémem a boky vanilkovým krémem. Libovolně ozdobíme a dort uložíme na noc do lednice.
Zveřejněno 11. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQKx
Moje poznámka
Hrnkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQKx
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 5 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 37 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 2 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 2 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 3 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
olej,
kypřící prášek,
kakao,
ořechy pistácie,
čokoláda,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
žloutek,
máslo,
rum,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
marmeláda
Komentáře (7)