

Polévka z předvařené červené řepy
Suroviny
- 2-3 předvařené červené řepy vcelku
- 1 mrkev
- kousek celeru
- cibule
- olivový olej
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- tymián
- balsamikový ocet
- zakysaná smetana
- 1 stroužek česneku (kdo nechce, nemusí)
Postup přípravy receptu
Nakrájím cibulku, osmahnu na lžíci olivového oleje, přidám tymián, česnek, pak řepu a zeleninu nakrájenou na kostky a zaliji kuřecím vývarem.
Vařím cca 30 min, pak vše rozmixuji ponorným mixérem.
Polévka se zahustí sama, jen dochutím pepřem, solí a kapkou balsamicového octa. Na talíři přidám lžičku zakysané smetany a dozdobím bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Snažím se tak trochu jíst bez příloh a pečiva, a tahle polévka je super, nemusí se ničím dohustit a je vynikající:)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z předvařené červené řepy
-
vyskúšala som túto polievku je výborná