Suroviny pro 24 kusů
Plech 32x38 cm
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 537 kJ / 5 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,05 g |
Tuky | 166,44 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 3,77 g |
Sacharidy | 792,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Kulatou stranu jablek několikrát nařízneme do hloubky asi 1cm a ihned pokapeme citronovou šťávou.
Krok 2: Z mouky, prášku do pečiva, cukru, špetky soli, vajec, mléka, mandlí a tuku vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Plech (asi 32x38cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou a pak na něj hladce rozetřeme těsto.
Krok 4: Jablka osušíme a rozložíme na těsto kulatou stranou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 35 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Nakonec rozkrájíme na řezy a posypeme cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmAl
Moje poznámka
Rychlé řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmAl
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 43 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 2 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 3 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
sůl,
vejce,
mléko,
mandle sekané,
mouka,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.