Suroviny pro 24 kusů
Plech 32x38 cm
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 537 kJ / 5 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,05 g |
Tuky | 166,44 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 3,77 g |
Sacharidy | 792,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Kulatou stranu jablek několikrát nařízneme do hloubky asi 1cm a ihned pokapeme citronovou šťávou.
Krok 2: Z mouky, prášku do pečiva, cukru, špetky soli, vajec, mléka, mandlí a tuku vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Plech (asi 32x38cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou a pak na něj hladce rozetřeme těsto.
Krok 4: Jablka osušíme a rozložíme na těsto kulatou stranou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 35 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Nakonec rozkrájíme na řezy a posypeme cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmAl
Moje poznámka
Rychlé řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmAl
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
sůl,
vejce,
mléko,
mandle sekané,
mouka,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.