Caprese twister

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 14 ks Slané pečivo 21 názorů

Suroviny

1 vyválený plát listového těsta
1 vejce
1 PL vody
2 koule mozzarelly (cca 250 g)
1 hrst čerstvé bazalky
1 hrst sušených rajčat naložených v olivovém oleji
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozvineme. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, rajčata a bazalku nasekáme na drobné kousky. Vejce rozšleháme s vodou. Celé těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme a opepříme.

  2. Na polovinu těsta poklademe mozzarellu, na ni bazalku a rajčata. Překlopíme druhou polovinou těsta a přitlačíme.

  3. Radýlkem nakrájíme příčně po cca 2 centimetrech. Podélně zakroutíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Konce přitiskneme k plechu, aby se těsto při pečení nerozvinulo.

  4. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-15 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 520 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Caprese twister

  • 1974andrea 1974andrea

    Dooga:Vašku, četla jsem tady, že se to evikovi rozteklo, tak jsem chtěla zkusit, jestli mně se to stane taky:-)) Trošičku to vytékalo zpod krucánků v místě, kde byla mezera, ale zas tak zásadní to nebylo. Vyteklý sýr se na plechu pěkně upekl a to já mám ráda;-) Jen jsem neměla čerstvou bazalku, takže jsem potřela pestem a je to výborné:-p:yes:

    Odpovědět

  • evík evík

    Dooga
    těstem to asi nebylo,protože z téhož jsem dělala nutelové vrtulky,což je list.těsto plněné nutelou, zakroucené jako to tvoje a dopadlo výborně,proto jsem se s chutí pustila do tohoto receptu. Dělala jsem již pár receptů podle tebe a byly vždy dobé.
    Tak tedy nevím kde byla chyba,ale zkoušet to znovu nebudu,protože je to docela drahá záležitost. Teď mi napadá,možná to mohla udělat mozzarela, ta byla rozteklá a byla taková žvýkací-tuhá.
    :-S:-S:-S

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    evík: Jak vidíš na mých fotografiích, tak já jsem žádný problém neměl. Již jsem je dělal několikrát a vždy se povedly. Jediné co mě napadá je kvalita těsta. Asi každé je jiné. Je možné, že to co jsi koupila má více tuku a proto se mohlo "roztéct". Jiná příčina mě nenapadá.

    Odpovědět

  • evík evík

    Velmi nerada píši negativní komentáře,ale nemohu jinak.
    Moc jsem se těšila,jak překvapím mladé,když na moje kulaté výročí narozenin, jim upeču nějakou dobrůtku,kterou nedělají a určo neznají.Ingredience velmi lahodné a tak jsem "mastila" pro
    bazalku,mozzarellu,list.vyválené těsto a s chutí jsem se pustila do práce a posléze do peční.
    Zvědavá, jak se vrtulky pečou,jsem nahlédla přes okénko do trouby,abych zjistila,že vrtulky nejsou vrtulky,ale nějaké divné tvary,které se roztékají.
    Předesílám,že mám el.troubu,tudíž si mohu regulovat teplotu i čas,ale to co jsem vyndala z trouby byla jedna velká hrůza, kterou jsem spláchla do WC.
    Škoda mé předčasné radosti,práce a o penězích nemuvím.
    Již několik tvých receptů jsem vyzkoušela a vždy to bylo dobré,ale tohle se opravdu nepovedlo. Možná,že máš proto vysvětlení,které si ráda přečtu.:-((:-((:-//:no:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    super:yes::yes::yes: všechno;-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    spagetka: Teď jsem kupoval v Lidlu rozválené a už i nakrájené. pošlu to foto. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zkusím a dám kozí sýr, včera mi ho hodný pan majitel farmy dovezl ;-):-p, ten u nás "jede" :-p:-p:yes::yes:
    Zaokrouhlu ju na dvacku, neb Pavlov nikdy nezklamal a chuťové buňky se protáčej :-D:-D:-D
    Jen holt musím koupit normál listové těsto, u nás zrušili válené, prý to nikdo nekupoval, ach jooo :-S:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vašku, děkuji za tip, je to bezva - má ráda i sušená rajčata, tak vyzkouším..

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    Eliza: Pokud tvoje dcera našla v této kombinaci zalíbení jako já, určitě vyzkoušej : http://www.toprecepty.cz/recept/33230-kureci-kapsa... :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vašku, moc děkuji za alternativu k obyčejnému caprese, protože to moje dcera sice miluje a večeři jsem pro ni tak měla zaručeně dobrou a bez práce, ale už mi sdělila, že se toho přejedla... Tak zkusím zakroucánek podle Tebe a určitě sklidím úspěch...;-):-p:-K

    Odpovědět

  • Kiti Kiti(neregistrovaný)

    Prima recept a ja podobne delam sneky.Rozvalim listove testo potru kecupem,polozim anglickou,nebo jinou vyraznou uzeninu,potom dam platkovy syr a zamotam,jako zavin ,pak krajim kolecka ktera potom potru vejcem a posypu kminem a sezamem a pecu do zlatova na pecicim papiru.Dobrou chut.http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/6.gifhttp://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Amanka Amanka(neregistrovaná)

    Dík za inspiraci,dobře to vypadá a určitě bude i tak chutnat:yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc pro mě líbivý recept:yes::-p

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Určitě dá, jen pak přizpůsob množství koření. Ovčí sýr atd jsou výraznější chuti. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: twister z listového těsta twister recept recept na čokoládový twister twister slaný twister nutelové vrtulky recept na twister cokoladovy twister čokoládový twister recept pečivo twister co je pečivo twister twistr z listoveho caprese v listovém těstě twister recepty těsto na twister twister ze slaného těsta caprese z listového těsta twister pečivo twistr listového těsta s nutelou slané twistery