Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 934 kJ / 4 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,76 g |
Tuky | 129,86 g |
Vláknina | 31,05 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 607,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20 minut. Po upečení dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Všechny suché ingredience (mouka, cukr, kypřicí prášek, jedlá soda a koření) smícháme dohromady a dáme stranou.
Krok 3: Do druhé mísy rozklepneme vajíčka a zlehka je našleháme, přidáme kefír, olej, promícháme a nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré.
Krok 4: Dýňovou směs přidáme k moučné směsi a dohladka vymícháme.
Krok 5: Polovinu směsi odebereme a přidáme do ní holandské kakao a zbytek kefíru. Důkladně promícháme.
Krok 6: Vymažeme a vysypeme formu.
Krok 7: Do formy dáme nejprve část kakaového těsta, potom dýňové a nakonec zase kakaové. Nebo můžeme lžící těsto dávat do formy na střídačku.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Moje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kefír,
dýně hokkaido,
vejce,
olej,
koření do perníku,
skořice,
kakao holandské,
kefír,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (2)