Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 934 kJ / 4 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,76 g |
| Tuky | 129,86 g |
| Vláknina | 31,05 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 607,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20 minut. Po upečení dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Všechny suché ingredience (mouka, cukr, kypřicí prášek, jedlá soda a koření) smícháme dohromady a dáme stranou.
Krok 3: Do druhé mísy rozklepneme vajíčka a zlehka je našleháme, přidáme kefír, olej, promícháme a nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré.
Krok 4: Dýňovou směs přidáme k moučné směsi a dohladka vymícháme.
Krok 5: Polovinu směsi odebereme a přidáme do ní holandské kakao a zbytek kefíru. Důkladně promícháme.
Krok 6: Vymažeme a vysypeme formu.
Krok 7: Do formy dáme nejprve část kakaového těsta, potom dýňové a nakonec zase kakaové. Nebo můžeme lžící těsto dávat do formy na střídačku.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Moje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 30 minutami
Domácí chleba
Samjda před 45 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kefír,
dýně hokkaido,
vejce,
olej,
koření do perníku,
skořice,
kakao holandské,
kefír,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (2)