Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořské slávky s rýží

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

niki82

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 541 kJ /
1 085 kcal
Bílkoviny46,76 g
Tuky22,77 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 1,87 g
Sůl5,06 g
Sacharidy168,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slávky pečlivě očistíme, otevřené vyhodíme! Zavřené vložíme do větší mísy s ledovou vodou na 10 minut. Krok 2: Cibuli a šalotku nakrájíme najemno a papriku na střední kousky. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme polovinu másla a šalotku s paprikou na něm zpěníme. Krok 3: Přisypeme omyté mušle a půl minuty mícháme. Přidáme špetku pepře, soli, dochucovací koření, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 3 minuty. Krok 4: Odklopíme pokličku, přilijeme 50 ml horké vody, promícháme a necháme přikryté dusit další 2 minuty. Stáhneme z ohně a zavřené slávky vyhodíme. Přidáme citronovou šťávu, případně dochutíme solí. Vmícháme zbylé máslo a promícháme. Krok 5: Podáváme s uvařenou rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 19. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořské slávky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QWY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořské slávky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QWY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže jasmínová, slávky, paprika čerstvá červená, cibule, cibulka jarní, sůl, pepř, citron, koriandr

Přidat fotografie receptu