Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 345 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,19 g |
Tuky | 8,45 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 46,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky.
Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Kurkumu najemno nastrouháme (pozor, hodně barví).
Všechno smícháme dohromady a posypeme přibližně dvěma špetkami soli. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky. Zatím co krájíme, necháme v konvici vařit přibližně 0,75 l vody.
V hrnci dáme na vyšším plameni rozehřát vrstvu olivového oleje a zprudka na něm necháme cibuli zesklovatět. Krok 3: K cibuli do hrnce nasypeme směs zeleniny a ihned vše zalijeme vodou z konvice, tak akorát, aby byla zelenina ponořená.
Zamícháme a počkáme, než voda začne bublat. V tu chvíli snížíme na středně slabý plamen a necháme asi tak 10 minut vařit za občasného míchání. Krok 4: Než sejmeme hrnec z plotny, přidáme koření v množství podle chuti. Avšak pozor na koriandr, aby ostatní koření nepřebil.
Znova promícháme. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixujeme co nejvíce najemno. Vzhledem k tomuto kroku nedoporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem. Krok 6: Polévka se už dá jíst tak, jak je, ale můžeme dále přidat 1–2 lžíce kokosového mléka na porci.
Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Kurkumu najemno nastrouháme (pozor, hodně barví).
Všechno smícháme dohromady a posypeme přibližně dvěma špetkami soli. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky. Zatím co krájíme, necháme v konvici vařit přibližně 0,75 l vody.
V hrnci dáme na vyšším plameni rozehřát vrstvu olivového oleje a zprudka na něm necháme cibuli zesklovatět. Krok 3: K cibuli do hrnce nasypeme směs zeleniny a ihned vše zalijeme vodou z konvice, tak akorát, aby byla zelenina ponořená.
Zamícháme a počkáme, než voda začne bublat. V tu chvíli snížíme na středně slabý plamen a necháme asi tak 10 minut vařit za občasného míchání. Krok 4: Než sejmeme hrnec z plotny, přidáme koření v množství podle chuti. Avšak pozor na koriandr, aby ostatní koření nepřebil.
Znova promícháme. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixujeme co nejvíce najemno. Vzhledem k tomuto kroku nedoporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem. Krok 6: Polévka se už dá jíst tak, jak je, ale můžeme dále přidat 1–2 lžíce kokosového mléka na porci.
Zveřejněno 15. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlBR
Moje poznámka
Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlBR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
mrkev,
zázvor čerstvý,
cibule,
petržel,
kurkuma,
sůl,
olej olivový,
mléko kokosové,
kardamom mletý,
fenykl,
pískavice,
koriandr sušený,
pepř
Komentáře (1)