

Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou
Suroviny 2-3 porce
- 1 velký lilek
- 2-3 větší mrkve
- 1 cibule
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mléka
- sůl
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička římského kmínu
- čerstvé lístky koriandru
- olej
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.
Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, vhodíme podrcený kmín a chvilku počkáme, až se rozvoní.
Pak do pánve přihodíme všechnu připravenou zeleninu a necháme asi 3 minuty restovat.
Zeleninu zalijeme šálkem zeleninového vývaru a necháme asi 5 minut podusit.
Pak přidáme scezenou cizrnu a vmícháme kari pastu.Počkáme, až se vše opět začne vařit a zalijeme kokosovým mlékem.
Ještě malou chvilku povaříme, dochutíme solí a vmícháme nasekané lístky koriandru a ihned vypneme.
Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou
-
Kari mám moc ráda, bohužel mé nadšení nesdílí můj muž. Ale jednou za čas to sní, musím mu k tomu přihodit alespoň opečený plátek kuřete nebo krůty. Akorát tu kari pastu dávám na wok rovnou s kořením, nebo tady s římským kmínem. Toto kari vypadá moc dobře.