Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou

Suroviny 2-3 porce

1 velký lilek
2-3 větší mrkve
1 cibule
1 plechovka sterilované cizrny
1 šálek zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
sůl
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička římského kmínu
čerstvé lístky koriandru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.

  2. Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, vhodíme podrcený kmín a chvilku počkáme, až se rozvoní.
    Pak do pánve přihodíme všechnu připravenou zeleninu a necháme asi 3 minuty restovat.
    Zeleninu zalijeme šálkem zeleninového vývaru a necháme asi 5 minut podusit.
    Pak přidáme scezenou cizrnu a vmícháme kari pastu.

  3. Počkáme, až se vše opět začne vařit a zalijeme kokosovým mlékem.
    Ještě malou chvilku povaříme, dochutíme solí a vmícháme nasekané lístky koriandru a ihned vypneme.
    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Kari mám moc ráda, bohužel mé nadšení nesdílí můj muž. Ale jednou za čas to sní, musím mu k tomu přihodit alespoň opečený plátek kuřete nebo krůty. Akorát tu kari pastu dávám na wok rovnou s kořením, nebo tady s římským kmínem. Toto kari vypadá moc dobře.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna recepty zeleninove kari s cizrnou mrkvové recepty kari s cizrnou a mrkví cizrna na kari recepty z cizrny recepty s kari mrkvové kari s cizrnou lilek s mrkví lilek s kari a cizrnou a kokosovým mlékem lilek s kokosovím mlékem a kari pasta