Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lososové ražniči

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min 16 špejlí na ražniči namočíme do vody a necháme odstát asi 1 hodinu, aby při grilování neshořely.

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, 16 špejlí na ražniči namočíme do vody a necháme odstát asi 1 hodinu, aby při grilování neshořely.)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 112 kJ /
505 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky47,73 g
Vláknina5,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,50 g
Sacharidy14,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme na kousky cca 3x5 cm a dáme do misky. Potřeme směsí z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30 minut marinovat. Krok 2: Limetky nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme 2 špejle a na ně napíchneme kousek lososa tak, aby vzdálenost mezi špejlemi byla 1-1,5 cm.
Potom napíchneme plátek limetky, který můžeme přeložit napůl. Krok 3: Na špejle napichujeme střídavě lososa a limetku. Prvním a posledním kouskem na špejli by měl být losos. Krok 4: Takto připravené ražniči grilujeme z obou stran cca 2 minuty na dobře rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Krok 5: Hotové ražniči dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme oreganem, zakryjeme a necháme asi 2 minuty odstát. Podáváme s ajvarem.

Podávame s jemným Ajvarem Podravka a opečenými kousky chleba.

Zveřejněno 9. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXDG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXDG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, podravka, olej olivový, limetka, podravka, koření oregáno čerstvé

Přidat fotografie receptu