Marinovaná feta na řecký způsob

Suroviny

400 g fety
hrubě drcený barevný pepř
2 stroužky česneku
cca 3 dl olivového oleje
po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2 sušené chilli papričky
5 sušených rajčat
hrst černých oliv
K podávání:
Podravka Ajvar jemný

Postup přípravy receptu

  1. Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak, aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje.

  2. Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny.
    Podáváme s miskou Ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.

  3. Doporucujeme použít
    Ajvar jemný Podravka

Komentáře k receptu Marinovaná feta na řecký způsob

K receptu nejsou žádné komentáře.