Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 3 087 kJ / 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 12,68 g |
Vláknina | 9,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 128,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku.
Trochu lepší chuť je šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sušených kvasnic.
Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii. Kvůli kvašení solit nakonec před pečením.
Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně.
Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle.
Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 3 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou druhy cukru a k čemu se používají
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Další recepty
Suroviny: rýže, hrách, voda, olej, sůl
Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmE5
0 názorů