Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 422 kJ / 340 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,43 g |
| Tuky | 18,72 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 487 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 27,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso po okraji několikrát lehce nařízneme a naklepeme přes fólii.
Osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Smícháme hořčici s medem, plátky po obou stranách potřeme a uzavřené v misce dáme
do chladu na 30 minut marinovat. Krok 3: Maso nejprve protáhneme rozšlehaným vejcem a pak obalíme ve strouhance.
Opečeme v pánvi na rozpáleném tuku. Krok 4: Přendáme do zapékacího pekáčku vystlaného pečicím papírem.
Zapneme troubu na 200°C. Krok 5: Na pánvičce na sádle restujeme dozlatova cibuli nakrájenou na měsíčky a přendáme do misky.
Přidáme sůl, pepř, majonézu a kečup a promícháme. Krok 6: Nastrouháme sýr na velkých slzách struhadla. Krok 7: Na kotlety v pekáčku dáme cibulovou směs, posypeme sýrem a dáme do trouby na pár minut, jen dokud se sýr neroztaví. Krok 8: Podáváme s kaší, vařenými bramborami a zeleninou nebo salátem podle chuti.
Osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Smícháme hořčici s medem, plátky po obou stranách potřeme a uzavřené v misce dáme
do chladu na 30 minut marinovat. Krok 3: Maso nejprve protáhneme rozšlehaným vejcem a pak obalíme ve strouhance.
Opečeme v pánvi na rozpáleném tuku. Krok 4: Přendáme do zapékacího pekáčku vystlaného pečicím papírem.
Zapneme troubu na 200°C. Krok 5: Na pánvičce na sádle restujeme dozlatova cibuli nakrájenou na měsíčky a přendáme do misky.
Přidáme sůl, pepř, majonézu a kečup a promícháme. Krok 6: Nastrouháme sýr na velkých slzách struhadla. Krok 7: Na kotlety v pekáčku dáme cibulovou směs, posypeme sýrem a dáme do trouby na pár minut, jen dokud se sýr neroztaví. Krok 8: Podáváme s kaší, vařenými bramborami a zeleninou nebo salátem podle chuti.
Zveřejněno 28. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kovářské kotlety z polské kuchyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgx7
Moje poznámka
Kovářské kotlety z polské kuchyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgx7
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 5 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 5 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 6 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 6 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 8 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 10 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 12 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 12 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 12 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 13 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
hořčice,
med,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
majonéza,
kečup pikantní,
sýr gouda
Komentáře (1)