Králík pikant Piri Piri

Jiné maso Doba přípravy: cca 45 minut, v papiňáku 25 minut 5 názorů

Jiné maso Doba přípravy: cca 45 minut, v papiňáku 25 minut 5 názorů

Suroviny 4 porce

4 králičí stehna
8 delších špalíčků špeku
1 lžíce oleje
1 cibule
1 kapie (použila jsem červenou)
2 prolisované stroužky česneku
2 lžičky solamylu
3 lžíce omáčky Piri Piri (je hodně ostrá)
1 sklenka rajčatové šťávy
1 sklenka bambusových výhonků (použila jsem plátky)
voda na podlití
plátek másla na zjemnění
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.

  2. Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku.
    Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.

  3. Podlijeme rajčatovou šťávou,omáčkou Piri Piri, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky, a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.

  4. Během dušení občas podlijeme vývarem. Dvě minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.

  5. Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.

Poznámka od kuchařky

1 sklenka šťávy = 200 ml

1 sklenka výhonků =330 g

Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.

Komentáře k receptu Králík pikant Piri Piri

Tématické fráze: králík recepty králík recept recepty z králíka recepty na králíka králík piri piri králík-recepty recepty kaufland omáčka kralik duseni králíky duseni králíky recepty -kralik recepty na přípravu králíka