

Králík pikant Piri Piri
Suroviny 4 porce
- 4 králičí stehna
- 8 delších špalíčků špeku
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 kapie (použila jsem červenou)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžičky solamylu
- 3 lžíce omáčky Piri Piri (je hodně ostrá)
- 1 sklenka rajčatové šťávy
- 1 sklenka bambusových výhonků (použila jsem plátky)
- voda na podlití
- plátek másla na zjemnění
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.
Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku.
Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.Podlijeme rajčatovou šťávou,omáčkou Piri Piri, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky, a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.
Během dušení občas podlijeme vývarem. Dvě minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.
Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.
Poznámka od kuchařky
1 sklenka šťávy = 200 ml
1 sklenka výhonků =330 g
Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík pikant Piri Piri
-
mika59:
Frantiska:
Děkuji Vám
Františko,my kupujeme králíky od soukromníka,ale občas se objeví i v některém marketu(Kaufland,Albert,omáčka Piri Piri je z Lidlu)
Omlouvám se,při psaní postupu mi ve 3 bodě vypadlo slovo omáčka,teď jsem doplnila -
Moc pěkné..
-
vyzkousim, hned jak sezenu kralika
-
hospodyne: Děkuji
-
vypadá dobře!