Rizoto carbonara
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další možností je si doma připravit toto lahůdkové rizoto.
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi na rozpáleném oleji lehce osmahneme rýži.
Krok 2: Po pár minutách zalijeme vodou, osolíme a přivedeme do varu. Poté ztlumíme a pomalu vaříme cca 12 minut.
Krok 3: Žloutky smícháme s nastrouhaným parmazánem do jemné hmoty.
Krok 4: Poté si osmahneme nakrájenou pancettu na kostičky do zlatova.
Krok 5: Když je rýže měkká, přidáme do rýže i s vodou žloutky s parmazánem. Na mírném plameni a za stálého míchání vymícháme do hladké hmoty.
Krok 6: Na talíř naservírujeme, posypeme osmahnutou pancettou a opepříme čerstvě drceným pepřem.
Krok 7: Můžeme dozdobit nějakými bylinkami.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Moje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 1 hodinou
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 4 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 4 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 4 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 5 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 5 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 5 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 6 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 6 hodinami
Červená řepa
radbastim před 7 hodinami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
voda,
parmazán,
pancetta,
žloutek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (4)