Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Oblíba hrnkových receptů je bezpochybně v jejich jednoduché přípravě. To ale neznamená, že moučník nelze skvěle vymazlit krémem a zdobením. Přesně jako v tomto receptu. Pokud se vám při pohledu na fotku sbíhají sliny, tak směle do přípravy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 714 kJ / 3 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,83 g |
Tuky | 152,33 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 574,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme všechny tekuté suroviny a opět dobře promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Jakmile těsto nabude (vyskočí) snížíme teplotu na 170 °C (nevyboulí se uprostřed) a dopečeme ještě cca 20 minut. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí je upečené. Vyjmeme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Ve šlehací míse vyšleháme na stupeň 3 do zhoustnutí tvaroh a smetanu ke šlehání. Do tvarohové směsi přidáme vanilmix a zašleháme na stupeň 1. Necháme odstát cca 10 minut a poté natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Naznačíme nebo rovnou nakrájíme řezy. Krok 4: V čisté šlehací míse vyšleháme 33 % smetanu na stupeň 3 do zhoustnutí. Poté přidáme Pikao z tuby (cca 1 lžíci) a došleháme dotuha. Přendáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na řezy. Můžeme dozdobit kousky čokolády nebo drobným ovocem. Před podáváním necháme vychladit.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme všechny tekuté suroviny a opět dobře promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Jakmile těsto nabude (vyskočí) snížíme teplotu na 170 °C (nevyboulí se uprostřed) a dopečeme ještě cca 20 minut. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí je upečené. Vyjmeme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Ve šlehací míse vyšleháme na stupeň 3 do zhoustnutí tvaroh a smetanu ke šlehání. Do tvarohové směsi přidáme vanilmix a zašleháme na stupeň 1. Necháme odstát cca 10 minut a poté natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Naznačíme nebo rovnou nakrájíme řezy. Krok 4: V čisté šlehací míse vyšleháme 33 % smetanu na stupeň 3 do zhoustnutí. Poté přidáme Pikao z tuby (cca 1 lžíci) a došleháme dotuha. Přendáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na řezy. Můžeme dozdobit kousky čokolády nebo drobným ovocem. Před podáváním necháme vychladit.
Zveřejněno 16. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ9Q
Moje poznámka
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ9Q
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 49 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
cukr krupice,
sůl,
voda,
olej,
esence vanilková,
ocet,
tvaroh,
smetana,
smetana,
pikao
Komentáře (11)
zahuštěnéjo plnotučného mléka s kakaem , bez Eček a chuť poznáš když si ho prostě koupíš a ochutnáš - nedovedu popsat.
A pikao - jakou má příchuť? Nikdy jsem ho nekoupila - vždy jen Salko a Jesenku.
Řezy vypadají skvěle, hned bych ochutnala.
Já dávám pro snadnější strouhání Margotku nebo čokoládu cca na 15 minut do mrazáku