Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy už není k dispozici tolik druhů ovoce, zato ořechů je dostatek.
Suroviny pro 12 porcí
Množství na hluboký plech 37x26 cm
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 642 kJ / 4 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,79 g |
Tuky | 270,56 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 480,39 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu taky zapneme troubu a vyhřejeme ji na 180 °C. Krok 5: Těsto vyjmeme z chladničky a rozdělíme na dva díly. Jeden větší a jeden menší, rozdělíme zhruba na dvě třetiny těsta a jednu třetinu. Menší díl zabalíme do mikrotenu a vložíme na chvíli do mrazničky. Krok 6: Větší díl těsta vyválíme na plát o velikosti dna plechu. Na lehce pomoučněném válu začneme rozvalovat, papír na pečení vyjmeme z plechu, vložíme na něj těsto a doválíme už na něm. Pokud by papír na pracovní ploše klouzal, tak stačí plochu lehce navlhčit. Pak papír i s těstem vložíme zpět do plechu a doupravíme, aby bylo těsto po celé ploše dna. Krok 7: Na tento základ cukrářskou kartou rozetřeme vlažnou pudinkovou náplň, posypeme ji nasekanými ořechy a nebo oříšky. Ořechy můžeme do náplně trochu zatlačit. Krok 8: Na povrch nastrouháme zbytek těsta, které jsme odložili do mrazničky, aby se lépe strouhalo. Krok 9: Moučník vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 10: Po upečení necháme moučník důkladně vychladnout, třeba i do dalšího dne. Pudink ztuhne a moučník hezky zvláční. Pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 8. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkDG
Moje poznámka
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkDG
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 14 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 21 hodinami
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno 11. 9. 2025 17:30:46
Zdravé dětské přesnídávky bez cukru
Přidáno 11. 9. 2025 17:13:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Smažené sýrové kuličky
kanova.lenka@seznam.cz před 9 hodinami
Kachna bez práce
HelaSu před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
anina mac před 10 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Sahula před 11 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Sahula před 11 hodinami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
aleenap před 12 hodinami
Jednoduchý ořechovec s jablky
Amara před 13 hodinami
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Vendy28 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
voda,
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
čokoláda hořká,
máslo,
ořechy vlašské
Komentáře (5)
Marie Svarcova: Maruško děkuji.