Buchty z rodinného receptáře
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám povedou. Tyto buchty chutnají jako čerstvé i druhý den.
Suroviny pro 27 kusů
27kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 262 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,36 g |
Tuky | 77,94 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,39 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 512,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Přidáme rozpuštěný tuk, vejce a žloutek, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl.
Krok 3: Zaděláme hladké těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout, aby alespoň zdvojnásobilo svůj objem. Kynutí trvá přibližně hodinu.
Krok 4: Z těsta děláme kuličky velikosti ping-pongového míčku a opět chvilku necháme nakynout. Z tohoto množství je jich 27.
Krok 5: Kuličky těsta promáčkneme, vložíme náplň, zabalíme a spojenou stranou dolů je poskládáme do olejem vymaštěného pekáče, přičemž každou buchtičku omastíme ze všech stran a opět necháme chvilku nakynout. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 6: Pekáč s buchtami dáme do trouby. Po 15 minutách pečení je vyjmeme, ještě potřeme tukem a dáme na dalších cca 15 minut dopéct s tím, že teplotu snížíme na 170 °C a pečeme do zlaté barvy.
Krok 7: Upečené buchty vyndáme z trouby, ještě zlehka potřeme rozpuštěným máslem, aby byly krásně lesklé a chutné. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Moje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 20 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 22 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 22 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 45 minutami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 8 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 10 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 12 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 12 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 13 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
Komentáře (7)