Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,35 g |
| Tuky | 25,08 g |
| Vláknina | 4,58 g |
| Cholesterol | 546 mg |
| Sodík | 3,74 g |
| Sůl | 9,23 g |
| Sacharidy | 38,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vrchní díl hřbetu bez kůže nakrájíme na tenké plátky a najemno umeleme. Dáme do mísy, přidáme žloutky, sůl, hořčici, worcester, mletý pepř, hladkou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vše propracujeme až se nám směs nelepí na misku a drží pěkně pohromadě. Dáme do lednice chvíli odpočinout.
Krok 2: Ze směsi uděláme 6 bochánků, které promáčkneme na 1,5 cm placičky. Obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance.
Krok 3: Karbanátky opečeme pomalu na oleji dozlatova a podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Moje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 10 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvanáctihodinová kachna
Jitka007 před 59 minutami
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 5 hodinami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 7 hodinami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 7 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 7 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 7 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 9 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 9 hodinami
Suroviny:
maso,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
koření na mleté maso,
omáčka worcesterová,
pepř mletý,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
mouka hladká,
bílek,
strouhanka,
olej
Komentáře (11)
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.