Plec ze selete pečená
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 635 kJ / 1 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,82 g |
Tuky | 50,33 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 518 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2017 15:53
Mělo by to být selecí. Ale co jehně a prase? Tam je také jehněčí a prasečí. Trávníček prý k tomu u těch jehňat a prasat říká, že je to ozvěna "historického reflexu". Ať už je historický reflex cokoli, co když u selete je to taky ten reflex s č.
books.google.cz/books?id=k0pOBAAAQBAJ&pg=PA224&lpg=PA224&dq=selec%C3%AD+nebo+sele%C4%8D%C3%AD&source=bl&ots=KdqGBrJyIQ&sig=MCs_VDmJOFqHrA9oJIylC_w7lEE&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjHo93lvsfUAhXEWhoKHWBlBFwQ6AEI2QMwQw#v=onepage&q=selec%C3%AD%20nebo%20sele%C4%8D%C3%AD&f=false
books.google.cz/books?id=k0pOBAAAQBAJ&pg=PA224&lpg=PA224&dq=selec%C3%AD+nebo+sele%C4%8D%C3%AD&source=bl&ots=KdqGBrJyIQ&sig=MCs_VDmJOFqHrA9oJIylC_w7lEE&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjHo93lvsfUAhXEWhoKHWBlBFwQ6AEI2QMwQw#v=onepage&q=selec%C3%AD%20nebo%20sele%C4%8D%C3%AD&f=false
8. 9. 2010 17:08
+
30. 8. 2009 12:34
Sidero - já bych nevytvořila přídavné jméno, ale napsala "ze selete" - to víš jako češtinářku mně to rve za uši, , ale každopádně je jasné, že to je od miminka prasátka aj inak je to hlavně recept , to taky můžem v jakékoli době
30. 8. 2009 12:23
Přidávám svůj názor: dle mého "selecí", stejně jako telecí
Mimochodem - selecí maso, pečené či uzené... veliká bašta
Hezkou neděli
Alis
Mimochodem - selecí maso, pečené či uzené... veliká bašta
Hezkou neděli
Alis
30. 8. 2009 11:49
30. 8. 2009 11:36
Já vídám docela často maso ze selete v jednom řeznictví a tam to nazývají taky selečí - tak je to asi dobře, i když to zní dost neobvykle
30. 8. 2009 11:34
Jedině „ ze selete ”
30. 8. 2009 11:33
Přísahám, že taky nevím, jaký by to mělo mít tvar Sele, bez selete, asi bych napsala pečená plec ze selete, ale každopádně, mňááááám!!!
30. 8. 2009 11:28
Prosím, selečí - to jako ze selete? Jestli ano, nemělo by to mít jiný tvar?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 1 minutou
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 minutami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 15 minutami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 1 hodinou
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: selecí plec pečené sele pecene sele recept selečí maso pečená vepřová plec selečí plec recept selečí kýta sele recepty pečená selečí kýta pečená plec selečí pečeně pečená selecí plec selečí maso recepty selečí plec recepty maso ze selete vepřová plec pečená pečené selečí selečí recepty selečí pečeně selečí maso recept
Suroviny: plec ze selete, máslo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý, sůl
Plec ze selete pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZnr
9 názorů