Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Šťavnaté plátky vepřové pečeně podlité šťávou, podávané se špalíčky mrkve a výrazně vonícím medvědím česnekem se hodí jako skvělý sváteční oběd, který nám připomíná přicházející jaro.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 156 kJ /
276 kcal
Bílkoviny5,55 g
Tuky18,32 g
Vláknina10,04 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osušíme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem a solí. Krok 2: Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a česnek prolisujeme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na špalíčky a medvědí česnek pokrájíme. Krok 3: V papiňáku na rozehřátém sádle restujeme 3 minuty cibuli. Krok 4: Na cibuli dáme prudce z obou stran zatáhnout plátky masa, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme poklicí. Krok 5: Od doby varu vaříme pod tlakem 15 minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme medvědí česnek a mrkev. Krok 6: Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme 5 minut. Po ochlazení a otevření přidáme do hrnce prolisovaný česnek a máslo a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme. Krok 7: Podáváme s rýží.

TIP: Další recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 6. 3. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Šťáva je bez zahuštění, pouze přírodní. Pokud by jste chtěli hustější, můžete do hrnce dát v 100 ml studené vody rozšlehanou slabou lžičku Solamylu a 2 minuty povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRmX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

kevikula: Moc děkuji za komentář i hodnocení:-KPotěšilo mě to;-)

U nás už také začíná růst. Recept se mi líbí, přijde mi vhod :-* Brzy zrealizuji :-K Díky za recept. Hvězdičky posílám už teď.

Marie Svarcova: Maruško,děkuji za komentář:-KAno,česnek už pomalu začíná:yes: Manžel přinesl z procházky skoro plný sáček od svačiny:-)Ale dělávám si s baby špenátem:-8

:-)<3:yes: Hezký recept i foto. U vás už roste medvěd ? Já se na něj zatím jen těším :-K

Suroviny:
kost, cibule, mrkev, česnek mědvědí, česnek, sádlo, vývar masový, pepř mletý, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu