Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s akcentem medvědího česneku je doplníme ještě kousky lososa.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 535 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,59 g |
Tuky | 97,96 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 30,10 g |
Postup přípravy
a opepřené porce lososa. Vkládáme do pánve nejprve kůží dolů a přitiskneme obracečkou, aby se opékaly porce stejnoměrně. Po 3 minutách otočíme kůží nahoru a dopečeme opět cca 3 minuty na střední teplotě. Krok 4: Opečené porce lososa vyndáme na ohřátý talíř a zakryté alobalem necháme odpočinout. Krok 5: Zatím do téže pánve dáme očištěný a dřevnatých konců zbavený chřest, podlijeme lehce mírně osolenou vroucí vodou a zakryjeme poklicí. Na střední teplotě podusíme cca 2-3 minuty. Krok 6: Vařený chřest vyndáme, rozdělíme na talíře opepříme a zakápneme olivovým olejem. Chřest přelijeme sýrovo-česnekovou omáčkou a na ni poklademe porce lososa, kůží nahoru. Můžeme zakápnout limetovou šťávou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Moje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
pesto z medvědího česneku,
sýr,
sýr tavený,
parmazán,
chřest zelený,
sůl,
olej olivový,
Komentáře (3)