Filet z lososa s chřestem a Maltézskou omáčkou.

Jurgen.k Kuchař:

Doba přípravy: 1,30 min. 4 porce Ryby 17 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

1 svazek chřestu
600 g filetu z lososa
sůl
Nyní v akci
pepř
olivový olej
400 g vařených brambor
Omáčka:
100 ml bílého vína
100 ml pomerančové šťávy
3 žloutky
150 g másla
dužina z 1 pomeranče
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.

  2. Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran.

  3. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 8 minut.

  4. Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit.

  5. Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky.

  6. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku.

  7. Nakonec přidáme dužinu z pomeranče.

  8. Uvařený chřest překrájíme.

  9. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. A vynikající jídlo je na světě :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Filet z lososa s chřestem a Maltézskou omáčkou.

  • Anna Anna

    Dotaz:
    Chřest bílý nebo zelený?

    Odpovědět

  • Markéta Markéta

    Tak na druhý pokus už vše ok ;-)

    Odpovědět

  • Markéta Markéta

    Zkoušela jsem, s vařenými novými bramborami. Lososa a chřest jsem dělala v páře a super. Omáčku jsem dělala "od oka" v menším množství a nezhoustla :( Co bylo špatně?? Málo másla nebo pomeranče....? Čím to má zhoustnout? Díky! Jinak chuťově super!

    Odpovědět

  • ZuzanaD ZuzanaD

    Recept jsme vyzkoušeli. Ryba byla výborná moc nám chutnala. Bod posílám:yes:

    Odpovědět

  • Uzlinka Uzlinka

    Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu koupit i mraženého lososa?Děkuji

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Jurgen.k Jurgen.k

    Děkuji za chálu ...to vždy potěší :-K:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňam:-p:-*:yes:..+1

    Odpovědět

  • ambrozinka ambrozinka

    Líbí se mi Vaše recepty. :-):yes:

    Odpovědět

  • Norek Norek

    Vynikající:-p:yes:to nemá chybu,hlavně ta omáčka to je bomba dá se skoro ke každýmu grilovanému masu.sousedi jen mlaskali když sem jí udělal.

    Odpovědět

  • Johnnyirsko Johnnyirsko

    Luxus nad luxus :-) Opravdu povedené :-)

    Odpovědět

  • lucka lucka

    33jak se dávaj ty filety do trouby tak se dávaj na nějakej pečící papír či tuk? nemůže se to tam zpálit?

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mňam,bolo to naozaj Vynikajúce:-p:-p:yes:Prvý raz v živote som jedla lososa:-8a bola som zvedavá aj na chuť tej omáčky a všetko vyšlo na jednotku:-)Pridávam fotky;-)

    Odpovědět

  • Klody Klody

    Tak jsem včera uvařila podle vašeho receptu. Omáčka byla vynikající!! Nedokázala jsem si tu chut představit, ještě ted se olizuji :-p Kombinace s lososem a chřestem je skvělá. Jen jsem jako přílohu zvolila bramborové pyrě...

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k

    Ne,ne vůbec...vše se dělá za tepla, žloutky se v míchávají za stálého míchání, takže se nemůže nic srazit ;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo