Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky pak plníme povidla dochucená kapkou rumu. Posypat je můžeme tím, co máme rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 322 kJ / 3 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,56 g |
| Tuky | 166,12 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 339,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme.
Krok 2: Z mouky, brambor, vajec a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odležet. Na pracovní desce posypané hladkou moukou rozválíme těsto na výšku asi 5 mm.
Krok 3: Vykrajujeme kolečka, která plníme povidly smíchanými s troškou rumu. Kolečka přeložíme napůl a kraje pevně přitiskneme k sobě. Můžeme přitlačit vidličkou.
Krok 4: Vkládáme do vroucí vody a mírným varem vaříme přibližně 8 minut. Děrovanou naběračkou je vyjmeme a na talíři posypeme strouhanými ořechy smíchanými s cukrem (nebo mákem s cukrem) a přelijeme rozpuštěným máslem. Zdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Zveřejněno 4. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7xN
Moje poznámka
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7xN
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
sůl,
povidla švestková,
povidla švestková,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
máta
Komentáře (3)