Špaldová žíhaná bábovka

Puritas Kuchařka: Puritas

Doba přípravy: 75 minut 4 porce Moučníky , Bábovky, Muffiny 4 názory

Suroviny

380 g špaldové hladké mouky Pernerka
200 g třtinového cukru
180 g másla
250 ml kysaného podmáslí
4 vejce
30 g kakaa
kůra z jednoho bio citronu
1 sáček kypřícího prášku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

  2. Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké části a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořila žíhaný dojem.

  3. Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170°C.

Poznámka

Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldová žíhaná bábovka

Tématické fráze: pernerka recepty špaldova babovka špaldová bábovka recept pernerka.cz recepty spaldova trena buchta permerka recepty top recepty spaldova babovka recepty pernerka recepty ze špaldové mouky bábovka že špaldové mouky bábovka ze špaldové mouky a kysaného podmáslí recepty na pernerka.cz

Zapomněl/a jsem heslo