Špaldová žíhaná bábovka

Moučníky BábovkyMuffiny Doba přípravy: 75 minut 4 názory

Moučníky BábovkyMuffiny Doba přípravy: 75 minut 4 názory

Suroviny 4 porce

380 g špaldové hladké mouky Pernerka
200 g třtinového cukru
180 g másla
250 ml kysaného podmáslí
4 vejce
30 g kakaa
kůra z jednoho bio citronu
1 sáček kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

  2. Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké části a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořila žíhaný dojem.

  3. Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170°C.

Poznámka od kuchařky

Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.

Komentáře k receptu Špaldová žíhaná bábovka

Tématické fráze: špaldova babovka pernerka recepty bábovka že špaldové mouky recept obsahuje pernerka špaldová bábovka recept hrníčková bábovka ze špaldové mouky bábovka ze špaldové mouky recept hrnickove peceni ze spaldove mouky špaldová mouka pernerka recepty bábovka z mouka pernerka hrnickova spaldova bábovka hrníčková bábovka ze špaldové špaldové mouky vlacna spaldova bábovka pernerka.cz recepty spaldova trena buchta hrnickova spaldova buchta vláčna špaldova bábovka recept špaldova mouka-recepty hrníčková buchta že špaldové mouky hrníčková buchta z spaldove mouky