Špaldová žíhaná bábovka

Puritas Kuchařka: Puritas

Doba přípravy: 75 minut 4 porce Moučníky , Bábovky, Muffiny 4 názory

Suroviny

380 g špaldové hladké mouky Pernerka
200 g třtinového cukru
180 g másla
250 ml kysaného podmáslí
4 vejce
30 g kakaa
kůra z jednoho bio citronu
1 sáček kypřícího prášku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

  2. Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké části a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořila žíhaný dojem.

  3. Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170°C.

Poznámka

Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldová žíhaná bábovka

Tématické fráze: špaldova babovka pernerka recepty bábovka že špaldové mouky recept obsahuje pernerka špaldová bábovka recept hrníčková bábovka ze špaldové mouky bábovka ze špaldové mouky recept hrnickove peceni ze spaldove mouky špaldová mouka pernerka recepty bábovka z mouka pernerka hrnickova spaldova bábovka hrníčková bábovka ze špaldové špaldové mouky vlacna spaldova bábovka pernerka.cz recepty spaldova trena buchta hrnickova spaldova buchta vláčna špaldova bábovka recept špaldova mouka-recepty hrníčková buchta že špaldové mouky hrníčková buchta z spaldove mouky