Táborský perkelt
Maso se zeleninou, které se bez velkého úsilí připraví v troubě. Ochucení je klasické, paprikami a rajčaty. Přílohou je zde chléb, ale můžete klidně podávat s těstovinami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 2,42 g |
Vláknina | 14,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny nakrájíme, posypeme paprikami a zalijeme vodou.
Krok 2: V troubě tepelně upravujeme při 180 °C do změknutí masa. Zhruba dvě hodiny. Pak vše scedíme a samotnou omáčku případně zahustíme podle svých zvyklostí.
Krok 3: Vše vařené vrátíme zpět a krátce povaříme. Podáváme s čerstvým chlebem. Ozdobou a jemným dochucením je zde pažitka (šnitlík).
Zveřejněno 12. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Moje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 15 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 20 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
Sahula před 51 minutami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 2 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 3 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 8 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 9 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 11 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 11 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 12 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
mouka,
voda,
pažitka
Komentáře (1)