Vepřová libečková polévka
Dlouze tažený vývar z kostí má své kouzlo nejen na napravení trávení po divočejším večeru. V některých domácnostech nahrazuje s chlebem třebas svačinu, či snídani. Každopádně příprava je velmi snadná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 272 kJ / 8 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 200,30 g |
Tuky | 400,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 15,23 g |
Sůl | 38,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mix vepřových kostí propláchneme od drobných kostiček a úlomků a dáme vařit do 4 litrů osolené vody. Přidáme několik stonků libečku. Vaříme pomalým tahem 2 hodiny.
Krok 2: Po uvaření vývar scedíme, opepříme a dochutíme solí (nebo kostkou masoxu).
Krok 3: Sušený krájený chléb je ideálním doplňkem polévky pro zasycení.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová libečková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYmp
Moje poznámka
Vepřová libečková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYmp
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 55 minutami
Cuketové sushi
Přidáno před 12 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 13 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 42 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 1 hodinou
Jahodové muffins
kahus308 před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
kosti vepřové,
libeček,
sůl,
pepř,
petrželka,
voda
Komentáře (3)