Koblihy plněné šunkou
Koblihy plněné šunkou jsou netypickým pojetím tradiční dozlatova vysmažené pochutiny. Kynuté těsto vykrojíme a naplníme oblíbenou uzeninou. Po usmažení je pak dozdobíme ještě sýrem a kečupem. Skvělá svačina i pohoštění na oslavu.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 882 kJ / 8 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,69 g |
Tuky | 821,36 g |
Vláknina | 12,36 g |
Cholesterol | 689 mg |
Sodík | 2,59 g |
Sůl | 6,24 g |
Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny nachystáme dostatečně dopředu, protože musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 2: Nejdříve připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka, cukru a špetky z odvážené hrubé mouky. Necháme na teplém místě vzejít.
Krok 3: Změklé máslo se žloutky třeme do pěny. Pak přidáme zbývající mouku, vykynutý kvásek a osolíme. Uvařené brambory nastrouháme, smísíme s moukou, kváskem a utřeným máslem se žloutky. Propracované těsto pomoučíme a necháme vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na sílu asi 2 cm. Kulatým vykrajovátkem nebo sklenkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme doprostřed jemně pokrájenou šunku a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje koleček přitiskneme k sobě a sklenkou opravíme okraje koblih. Koblihy necháme ještě chvíli dokynout.
Krok 5: Než koblihy dokynou, dáme do vyššího hrnce rozpálit asi 750 ml oleje a koblihy v něm osmažíme. Při smažení samy vyplavou a dostanou krásnou zlatou barvu.
Krok 6: Po vyjmutí a osušení ubrouskem je na talíři zdobíme strouhaným sýrem nebo kečupem. Z tohoto množství vyrobíme asi 15 koblih.
Zveřejněno 27. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy plněné šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wz5
Moje poznámka
Koblihy plněné šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wz5
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 15 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 16 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 31 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 2 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 2 hodinami
Vajíčkový salát
Sahula před 13 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 13 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 14 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 14 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 15 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 15 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 15 hodinami
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
máslo,
žloutek,
brambory,
sůl,
olej,
šunka,
sýr strouhaný,
kečup sladký
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.