Dýňová polévka s gorgonzolou
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku skvěle doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 861 kJ / 1 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,79 g |
Tuky | 87,63 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 211 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 152,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z dýně okrájíme slupku, zbavíme ji semen a dužinu nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a osmahneme ji na másle.
Krok 2: Přidáme dýni, prolisovaný česnek, vše orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Solíme opatrně, protože do polévky na závěr přidáme slaný sýr.
Krok 3: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Krok 4: Gorgonzolu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Rohlíky osmahneme na olivovém oleji a ochutíme bylinkovou solí.
Krok 5: Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce nasypeme sýr i krutonky.
Zveřejněno 26. 8. 2024 10:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Moje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínská kuchyně: LA´C
KatuleF před 23 sekundami
Kuřecí souvlaki
KatuleF před 1 minutou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
KatuleF před 2 minutami
Hemenex v toustu
KatuleF před 3 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
KatuleF před 3 minutami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
KatuleF před 4 minutami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
KatuleF před 5 minutami
Česnečka
iveta.kroul před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 4 hodinami
Luhačovický skřivan
Wikki před 4 hodinami
Suroviny:
dýně máslová,
cibule šalotka,
máslo,
česnek,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
koření polévkové,
ořech muškátový,
gorgonzola,
rohlík,
olej olivový,
sůl bylinková
Komentáře (1)