Podzimní závin
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s kousky uzeného masa a upečeme. Takovou příchutí potěšíte i pořádné chlapy!
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 960 kJ / 2 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,08 g |
Tuky | 170,02 g |
Vláknina | 24,55 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 5,52 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 201,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kysaného zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme okapané zelí a na kostičky nakrájené uzené maso. Směs podlijeme troškou vody a dusíme 15 minut. Zhruba 5 minut před koncem vaření zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme zchladnout.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, na který naneseme zelnou směs. Zabalíme do závinu, okraje přilepíme rozšlehaným vejcem.
Krok 3: Celý závin také potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pro ozdobu můžeme do těsta udělat příčné zářezy.
Krok 4: Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávat můžeme teplé i zastudena.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Moje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 55 minutami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 10 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 23 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 4 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 4 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 4 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 4 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
těsto listové,
olej,
cibule,
maso uzené,
kmín drcený,
brambory,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.