Podzimní závin
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s kousky uzeného masa a upečeme. Takovou příchutí potěšíte i pořádné chlapy!
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 960 kJ / 2 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,08 g |
| Tuky | 170,02 g |
| Vláknina | 24,55 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 5,52 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 201,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kysaného zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme okapané zelí a na kostičky nakrájené uzené maso. Směs podlijeme troškou vody a dusíme 15 minut. Zhruba 5 minut před koncem vaření zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme zchladnout.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, na který naneseme zelnou směs. Zabalíme do závinu, okraje přilepíme rozšlehaným vejcem.
Krok 3: Celý závin také potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pro ozdobu můžeme do těsta udělat příčné zářezy.
Krok 4: Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávat můžeme teplé i zastudena.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Moje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 40 minutami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 51 minutami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 9 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 10 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 11 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
těsto listové,
olej,
cibule,
maso uzené,
kmín drcený,
brambory,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.