Dýňové housky
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k podzimním polévkám.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 218 kJ / 2 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,88 g |
Tuky | 63,60 g |
Vláknina | 21,70 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,21 g |
Sůl | 20,45 g |
Sacharidy | 431,76 g |
Postup přípravy
1) Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravíme 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (cca 30 cm) a uprostřed je svážeme uzlem. Konce roztáhneme do stran jako pavouka. Doprostřed položíme těsto a protilehlé konce vzájemně svážeme.
2) Já používám druhou variantu, kdy si připravím cca 60 cm provázku. Těsto položím do středu a postupně křížením obmotávám, jako když se balí vánoční dárek do stuhy. Krok 4: Housky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30-60 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 15 minut na 175°C. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a následně opatrně odstraníme provázky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LQq
Moje poznámka
Dýňové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LQq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 9 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 7 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 9 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 9 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
pyré dýňové,
máslo,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
vejce,
vejce,
olej
Komentáře (10)