Pstruh s podzimním salátem
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného medovo-hořčičnou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 513 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 37,53 g |
Vláknina | 16,19 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 52,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyvržené pstruhy zbavíme hlavy a ocasu a omyjeme je. Osolíme zvenku i zevnitř. Do každého dáme 2 plátky citronu, 2 nasekané stroužky česneku a 1/2 hrsti petrželky. Necháme 15 minut odležet.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Hořčici, med, olej, sůl a pepř smícháme a zálivkou ochutíme salát.
Krok 3: V pánvi rozpálíme máslo a pstruhy opékáme 5 minut z každé strany pod poklicí, aby byli dobře propečení. Podáváme je se salátem a pečivem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Moje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 49 minutami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pasta Frutti de la Mare
Alvinsatya před 25 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 37 minutami
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 1 hodinou
Jogurtový závin s jablky
41744 před 2 hodinami
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 4 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 11 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 13 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 13 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 13 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 13 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
česnek,
petrželka hladkolistá,
mrkev,
celer,
olej slunečnicový,
hořčice,
med,
máslo,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.