Džem ze sladkoplodého jeřábu
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například na palačinky.
Postup přípravy
Krok 1: Bobulky zbavíme stopek a řádně omyjeme. Vložíme do hrnce podlijeme trochou vody a za stálého míchání na mírném plamenu krátce rozvaříme.
Krok 2: Rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, griotku podle chuti a povaříme asi 5 minut. Nezapomeneme míchat. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou, minutu povaříme a průběžně sbíráme pěnu.
Krok 3: Takto připravený jeřabinový džem nalijeme do připravených sterilovaných skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Moje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 5 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 5 minutami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 31 minutami
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 2 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 3 hodinami
Suroviny:
cukr želírovací,
kyselina citronová,
griotka
Komentáře (1)