Džem ze sladkoplodého jeřábu
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například na palačinky.
Postup přípravy
Krok 1: Bobulky zbavíme stopek a řádně omyjeme. Vložíme do hrnce podlijeme trochou vody a za stálého míchání na mírném plamenu krátce rozvaříme.
Krok 2: Rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, griotku podle chuti a povaříme asi 5 minut. Nezapomeneme míchat. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou, minutu povaříme a průběžně sbíráme pěnu.
Krok 3: Takto připravený jeřabinový džem nalijeme do připravených sterilovaných skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Moje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 17 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Suroviny:
cukr želírovací,
kyselina citronová,
griotka
Komentáře (1)