Višňový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenZ letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Na stromech se již červenají třešně, které nejčastěji využíváme do různých koláčů a bublanin. Neváhejte a pusťte se do přípravy křehkého lineckého koláče plného třešní s…
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Třešňový džem s griotkou je lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Je skvělý do dortů, ale využijete ho i na různé piškotové řezy nebo do palačinek. Jen dětem bychom ho…
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem.…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a…
Dezertní pohár inspirovaný oblíbeným tiramisu v letním kabátě. Spojení třešní, jemného krému a piškotů vytváří osvěžující a lahodnou sladkou tečku. Podávejte nejlépe…
Čokoládovo-višňová fantazie, to je řez, který si můžete s trochou trpělivosti a zkušeností upéct. Čokoládový korpus plněný višněmi a tvarohovým krémem s příchutí griotky…
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si…
Z uvedených surovin si vyšleháme těsto na paličnky, které opečeme na másle nebo oleji. Maliny vložíme do kastrůlku, zalijeme likérem a dáme vařit. Během varu je…
Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Vyzkoušejte ji v tomto křupavém dezertu s máslovou drobenkou. Skvělou vůni mu dodá badyán, skořice a…
Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přilijeme mléko a přidáme promíchané a prosáté sypké suroviny. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na…
Linecké těsto vyválíme a dáme do formiček.Upečeme a necháme vychladnout. Kokosové mléko vyšleháme do tuha, zahustíme kokosem, kdo chce přidá trochu cukru.Košíčky…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 8…
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například…
Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 min.) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a…
předepsané ingredienci smícháme dohromady a pomocí několika lžiček griotky vytvoříme těsto, které lze dobře tvarovat. Na podložku která je z lineckého těsta vymodelujeme…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu. Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý…
Rozinky přes noc namočíme do griotky. Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly…
Varianta č. 1 (na Moravě známý také jako "turbomošt") - alkoholický: - do hrnce dáme tolik jablečného moštu, kolik hodláme vypít - do ponorného sítka dáme hřebíček,…