Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa se slaninou a vínem

Balíčky kuřecích prsou v křupavé slanině podáváme s lahodnou krémovou polentou a dušenou růžičkovou kapustou. Zajímavou chuť dodá kuřeti i víno. Toto pěkné jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 409 kJ /
1 771 kcal
Bílkoviny201,30 g
Tuky25,39 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 672 mg
Sůl2,46 g
Sacharidy158,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a obalíme ve steakovém koření. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a prsa po všech stranách opečeme. Potom je vyjmeme a obalíme slaninou. Krok 2: Přendáme je do zapékací misky, podlijeme bílým vínem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Krok 3: Do pánve nasypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, růžičkovou kapustu a vše krátce orestujeme. Posypeme solí, podlijeme vodou a podusíme. Když je kapusta měkká, přebytečnou tekutinu vyvaříme.  Krok 4: Mléko přivedeme k varu, přidáme lžíci másla, trochu soli a vmícháme polentu. Asi minutu povaříme, vypneme a pak necháme pod pokličkou dojít. Krok 5: Nakonec rozdělíme polentu na talíře, přidáme upečená prsa a pokapeme výpekem. Doplníme podušenou kapustu a podáváme.

TIP: Další recepty s růžičkovou kapustou

Zveřejněno 23. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa se slaninou a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkRg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa se slaninou a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkRg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina, víno bílé, kapusta růžičková, cibule, polenta instantní, mléko, máslo, olej, sůl, koření steakové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu