Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě

Drůbeží maso Doba přípravy: do 45 minut s přípravou i pečením 17 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: do 45 minut s přípravou i pečením 17 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí prsa
10 dkg slaniny - měla jsem prorostlejší gazdovskou
1 PL oleje
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
3/4 skleničky kremžské hořčice
1 dl vody
1 tenký plátek másla
libovolný druh nasekaných zelených bylinek:
libečku
petrželky
celeru

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu. Ze slaniny si uřízneme 4 špalíčky na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na menší kostičky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky.

  2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pokud máme i s hrudní kostí, tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce. Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny viz.foto.

  3. Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem asi 3 minutky, odhrneme bokem, přidáme maso a necháme z obou stran po 3 minutách zatáhnout.

  4. Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikami a zalijeme kremžskou hořčicí, kterou jsme si rozmíchali v 1 dcl vody. Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15 minut.

  5. Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10 minut přikryté dopékáme. Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti.

  6. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podávala jsem s noky z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek. Hodila by se také bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s...

Dnes jsem původně chtěla dělat podle tejaji prsíčka na víně,ale manžel mi koupil krásné papriky a místo krájené anglické gazdovskou v celku.A aby mi zbyteček kremžské nezavazel v lednici,dala jsem vše dohromady a měli jsme dobrou baštu:-)

Pro ty kteří nemají troubu a chtěli by něco takového,nebo podobného uvařit,postup stejný,až do zatažení-orestování masa,pak do pánve přidáme nakrájené papriky,zalijeme hořčicí rozmíchanou v deci vody a pod pokličkou dusíme 25minut.Přidáme máslo,vypneme a podáváme.

Komentáře k receptu Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě

  • Za přidané bodíky a moc milé komentáře,které mě velice potěšily všem děkuji:-8:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Oběd na jedničku z velkou hvězdou,fakt bašta:yes::yes::yes:Doporučuji uvařit když přijde na oběd tchýně,která taky výborně vaří a peče,fakt se vytáhnete:-O:-O:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p pěkný recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Moc se mi to líbí:yes::yes:+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko, slanina dodá masu vždy lahodnou chuť a v kombinaci s kremžskou hořčicí si tu chuť určitě dovedu představit. Moc hezké a jednoduché. :-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Aničko:-pmoc pěkný receptík+:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku::-))Ivanko,děkuji Ti moc:-KJe vidět,že jsme se tady všichni tak nějak"osahali";-)a většinou už podle fotky poznáme,koho pod ní potkáme:-D:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc krásné, ja jsme se ted pristihla, ze jsem videla foto a rikam, hadla jsem si , že :"tutově je to Anička" a ona opravdu to je Anicka, uz poźnam fota i rcp,. nezklamou nikdy:-K;-):-p:-):yes:

    Odpovědět

  • JaniR.,Fantíku-děkuji:-K:-K
    Fantome,klidně uvař a přidej třeba jako podobný;-)Mám Tvé recepty ráda a bude to zase trošku něco jiného:-p:yes:Tak šup a ať brzo vidím dobrou baštu v nově přidaných receptech:-))

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Anna Kocikova:Aničko moc dobrý, jen jsem něco podobného chtěl taky udělat ale já chtěl dát čerstvé hořčičné semeno dokonce jsem si ho byl natrhat:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ochich, ochich, hmmmm:-p:yes:

    Odpovědět

  • Děkuji za komentáře k receptu i bodíky:-K:-K
    Pajajo-byla jsem na vážkách,jestli hořčici obyčejnou,nebo kremžskou,ale měla jsem z obyč.strach,aby nebylo jídlo moc kyselé a té kremžské bylo v ledničce tak akorát a opravdu to bez jakéhokoliv použití dalšího koření sedlo;-)Děkuji:-)
    PetiKu.-přivádíš mě do rozpaků:-8ale lichotí mi Tvůj milý komentář;-):-))Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Moc pěkný recept a neuvěřitelně lákavá prsíčka :yes::-K.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Krásný povedený receptík:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc hezký receptík :-p+1:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí prsa na hořčici kuřecí prsa se slaninou kuřecí prsa s hořčící přírodní kuřecí prsíčka prošpikování masa kuřecí prsa se šťávou kuřecí prsíčka na štávě recepty kuřecí prsa recepty kureci na stave kureci prsava stave kuřecí prsa v celku prirodni kureci prso slaninou kureci prsa v horcicí kuřecí prsa v celku recept kuřeci prso se slaninou kureci maso se stavou kuřecí prsa slanina kuřeci maso na štavě kureci na hořčicí kureci prso v celku