Hovězí na víně a kořenové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 470 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 1,25 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,25 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec,…
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něho polentu. Za stálého míchání vaříme, dokud se z polenty nestane hustá kaše. Vmícháme olej a polentu rozetřeme v tenké…
Nejdříve si připravíme hustší polentovou kaši – přivedeme k varu 3 hrnky vody, osolíme a za intenzivního míchání vsypeme instantní polentu. Nejlépe pomocí metličky…
troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přiveďte k varu. Do vroucího vývaru pomale vmíchávejte polentu. Za stálého míchání vařte 3 min. Poté odstavte z ohně a vmíchejte…
Den předem připravíme polentu. V široké pánvi přivedeme k varu vodu a pomalu za stálého míchání vsypeme polentu. 10 minut pomalu provaříme, občas zamícháme. Osolíme.…
Na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.Ve vodě, ve které budeme připravovat polentu, necháme…
Zeleninu očištěnou nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promícháme.Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do…
Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na ní nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí a na kolečka nakrájenou mrkev, poté k nim přidáme na kostičky nakrájené…
Čočku necháme hodinu namočenou (červená čočka se nemusí předem namáčet, ale udrží si tak více barvy). Vaříme cca 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku smícháme s…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Rozdrobíme na ni droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Zalijeme rostlinným mlékem, vymícháme do řídké kašičky,…
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme tenké plátky česneku, krátce orestujeme a přisypeme na drobné kousky pokrájenou brokolici. Podlijeme 100…
Do hrnce dáme vodu, sůl, máslo nebo olej a přivedeme k varu. Vsypeme najednou všechnu polentu a mícháme asi 3-4 minuty, než se začne tvořit koule těsta a nechytá se…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Ananasový džus naředíme vodou na celkový objem 1,2 litru, nalijeme ho do většího hrnce a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme polentu a uvaříme z ní hladkou,…
Vodu přivedeme k varu, necháme v ní rozpustit masox a pomalu, za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši, krerou rozetřeme na vymazaný plech, dobře…
Přiveďte vodu se špetkou soli k varu. K uvařené polentě,trochu zchladlé, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Lžící nebo navlhčenýma rukama udělejte…
Nejprve připravíme obvyklým způsobem ztracená vejce a hotová uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu a za velmi…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Ve větším hrnci přivedeme k varu 1 litr vody. Vmícháme do ní cukr a citronovou šťávu i kůru. Za stálého míchání přisypáváme polentu, vymícháme v hladkou kaši bez hrudek…
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se…
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme kurkumou, aby se rozpustila v oleji a dala pokrmu pěknou barvu. Přidáme na drobné…
Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky…
Troubu předehřejeme na 180C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem. Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách…
Knedlíky jsou oblíbenou přílohou. Máme mnoho druhů a každý má oblíbené ty svoje. V tomto receptu najdete inspiraci na knedlíčky z polentové směsi. Samozřejmě do nich…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 08:03
Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý
12 tipů na svačiny pro školáky: Připravte dětem třeba wrap s kuřecím masem nebo cuketovou buchtu!
Dokonalý houbový kuba: Připravte si tradiční vánoční pokrm tak, jak ho vařili naši předkové