Kančí ragú v šípkové omáčce
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.
Postup přípravy
	Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
	Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova.
	Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat. 
	Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme.
	Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Moje poznámka
					
				
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 minutou
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 42 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 48 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							plec kančí, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							slanina, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							tymián, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							džem šípkový, 
						
						
							vývar masový
						
					
	
			
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.