Kančí ragú v šípkové omáčce
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova.
Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat.
Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme.
Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Moje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 10 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 18 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 30 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
mrkev,
petržel,
celer,
slanina,
olej,
cukr hnědý,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
tymián,
koření nové koření,
džem šípkový,
vývar masový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.