Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Český kapr

Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle. Podáváme ho nejlépe se šťouchanými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra osolíme z obou stran. Na straně, kde je kůže, je pokapeme citronem a celé obalíme ve směsi mouky a papriky. Mrkev a celer nakrájíme na slabé nudličky a jablka na plátky. Krok 2: Kapra opečeme na oleji a másle z obou stran (nejdříve stranu s kůží), celkem 12 minut a pak vyjmeme z pánve. Krok 3: Ve výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zakapeme citronovou šťávou, nepatrně osolíme, opepříme, vložíme zpět kapra a prohřejeme. Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.

TIP: Další inspirace jak připravit kapra

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Český kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvMR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Český kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Kapra máme také moc rádi a dělávám na různý způsob .Máš moc hezkou prezentaci :-K

Suroviny:
filet z kapra, jablko, celer, citron, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu