Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové palačinky se šunkou

Kdo by neměl rád palačinky. Obvykle je připravujeme na sladko, ale tyhle slané, se šunkou a špenátem jsou opravdu skvělé. Smetanová náplň s česnekem a pažitkou všechny ingredience krásně spojuje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V mléce rozšleháme vejce a postupně přisypáváme pohankovou mouku. Směs ochutíme špetkou soli a důkladně metličkou promícháme, až vznikne hladké řidší těsto, které necháme chvilku odležet. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Měkký tvaroh a čerstvý sýr promícháme, osolíme, přidáme utřený česnek a omytou nasekanou pažitku. Krok 3: Odleželé těsto lijeme na rozpálenou pánev s malým množstvím olivového oleje a smažíme palačinky. Opékáme z obou stran dozlatova. Krok 4: Hotové palačinky potřeme tvarohovou náplní, poklademe šunkou a špenátovými listy. Zarolujeme a hned podáváme.

Zveřejněno 16. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Palačinky budou nadýchané, když do těsta vmícháš trochu minerálky nebo kypřicího prášku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové palačinky se šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n7j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové palačinky se šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n7j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, vejce, mouka pohanková, sůl, tvaroh měkký, sýr, česnek, pažitka, šunka drůbeží, špenát čerstvý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu