

Pohankové palačinky
Suroviny
- 500 ml vody
- 2 vejce
- asi 5 lžic hladké pohankové mouky
- sůl
- 1 lžíce cukru
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny vyšleháme, těsto necháme asi 20 minut odpočinout a na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme medem, džemem, tvarohem.
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem udělala řidší než u běžných palačinek. Pro zpestření jsem do něj přidala špetku skořice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohankové palačinky
-
tak jsem dnes dělala poprvé a nedoporučuju tento recept. Mám zkušenosti s pohankovou moukou a mlíkem a to jsou vždy vynikající. Chtěla jsem zkusit s vodou a palačinky nejsou ono.
-
...Sama si odpovídám:"Jo, bylo to tím!! " Takže těsto opravdu odpočinout.
-
Tak nevím, palačinka se mi trhá...že by to bylo tím, že si těsto neodpočinulo?
-
Kamila: Taky jsem zkoušela tento recept bez vajec, palačinky jsou výborné
-
Zkoušeli jste někdo s těmi 5 lžícemi poh. mouky? Přijde mi to hrozně málo
-
Jsou moc dobré
-
Řekla bych, že jste obrátila poměr voda:mouce, ne?
-
Martini, tak to bohužel nevím, neporadím
-
ja to skousela a vsechny se prilepili - skelena, teflonova a nerezova panev, kde delam chybu?
-
Já dnes dělala z: 200g poh.mouky, špetka soli, lžíce cukru, 500ml vody - smíchat, 20min odpočinout a smažit. Lze tedy i zcela bez vajec a chuť pohankové mouky je výrazná a opravdu vynikající!!! Doporučuji!
-
s mlékem jsem nezkoušela
, kdyžtak dejte vědět, jak to dopadlo
-
A misto vody muze tam byt aj mleko?