Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem

Suroviny 4 porce

Těsto na palačinky:
300 g pohankové mouky
1 vejce
600 ml rýžového mléka (nebo normálního kravského)
2 hrsti listů medvědího česneku
sůl
Náplň:
500 g krůtích prsou
1 lžička římského kmínu
stroužek česneku
sůl
pepř
300 g čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
1 kelímek hummusu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí na palačinky umícháme těsto a necháme krátce odležet. Medvědí česnek nasekáme nadrobno a vmícháme do odleželého těsta.
    Pak na palačinkové pánvi pečeme palačinky. Je-li těsto hodně zhoustlé, zředíme ho trochou vody.

  2. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky.
    Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme, přidáme v hmoždíři podrcený římský kmín a restujeme doměkka. Ochutíme stroužkem česneku a maso vyndáme z pánve do misky. Uchováme v teple.

  3. Do uvolněné pánve přidáme lžíci oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve omyté listy špenátu, osolíme a necháme špenát zavadnout. Pak podlijeme asi třemi lžícemi vody, přimícháme utřené stroužky česneku a necháme krátce podusit.
    Nakonec vmícháme orestované krůtí maso, prohřejeme a vypneme.

  4. Hotové palačinky pomažeme hummusem, přidáme porci masa se špenátem a přehneme.
    Podáváme ozdobené zeleninou.

Komentáře k receptu Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem

K receptu nejsou žádné komentáře.