Jelení roláda a mandlové krokety
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem. Krokety z odpalovaného těsta jsou krásně křupavé a skvěle ladí s pečeným masem.
Postup přípravy
Krok 1: Z masa připravíme plát, který potřeme dijonskou hořčicí, posypeme 2 lžícemi najemno nakrájeného rozmarýnu, svineme do rolády a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Roládu ze všech stran orestujeme na oleji. Podlijeme vývarem, přidáme zbylý rozmarýn a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 200 °C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Po upečení roládu vyjmeme, odstraníme provázek a udržujeme v teple. Výpek zredukujeme na polovinu, podle potřeby zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mandlové krokety: vodu s máslem osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme polohrubou mouku a mícháme, až je těsto lesklé a odlepuje se od stěn hrnce (odpalované těsto). Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, přidáme nastrouhané uvařené brambory, mandlové lupínky a mandlový likér.
Krok 5: Vytvarujeme válečky, které lehce obalíme ve strouhance a osmažíme.
Krok 6: Jelení roládu podáváme s mandlovými kroketami a s brusinkami.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Moje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 30 minutami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 32 minutami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 9 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 10 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 11 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
kýta jelení,
hořčice dijonská,
rozmarýn,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
brambory,
lupínky mandlové,
likér mandlový,
olej,
strouhanka
Komentáře (1)