Králičí krokety

sefrovka Kuchařka: sefrovka

2 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

150 g dušené králičí maso
30 g uzeniny
15 g másla
15 g hl. mouky
1 dl mléka
1 žloutek
1/2 žemle
1 vejce
1 lžíce strouhanky
sůl
petrželka
muškátový květ
mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka.

  2. Mezitím se nakrájí žemle a zalije se vodou, nechá se chvíli odstát, až žemle do sebe natáhne vodu.

  3. Potom se vymačká a rozmnělní.

  4. Maso a salám se nakrájí na malé kostičky, petrželka se useká.

  5. Maso, salám petrželka, strouhanka, koření, žloutek, vymačkaní žemle a sůl se vmíchá do prochladlé omáčky. Pokud je to řídké může se přidat ještě strouhanka.

  6. Ze směsi se vytvarují válečky, kterí se obalí v trojobalu a osmaží. Podává se s brambory, kaší apod.

Poznámka

Původ je zase v sešítkách od vydavatelství Mona. Teda dost, dost starého vydání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Králičí krokety

Tématické fráze: králičí jména krokety králičí recepty králík recepty kroketa z kralika králičí omáčka krokety recept domácí krokety kroketa z kraliciho masa krokety z kralika kralici kroketka krokety z králičího masa kroket kraličí jmeno králičí hřbet recept kraliči kroketky recepty ze starého králíčího masa vydavatelství mona omáčka z králičího masa recept recepty na králičí maso+foto

Zapomněl/a jsem heslo