Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Krásné a lahodné dortíčky jako z cukrárny nyní připravíte díky jednoduchému triku s PET lahvemi i doma. Vyrobíte díky nim dokonalé zákusky s tvarohovou náplní a višňovým želé, které budou všichni obdivovat.
Postup přípravy
Krok 1: Formičky na semifreda vyrobíme z 1,5 l PET lahve od minerálky. Na jeden dortík ustřihneme 2 obroučky o průměru 9 cm a výšce 7 cm. První necháme vcelku a druhý rozstřihneme a vložíme do prvního. Dále používáme stejně jako kupované obroučky. Na výrobu 4 formiček budeme potřebovat 2 PET lahve o objemu 1,5 l.
Krok 2: Sušenky rozdrtíme, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a rozdělíme do 4 připravených formiček. Sušenkovou směs dobře stlačíme, třeba víčkem od zavařovací sklenice a necháme v lednici ztuhnout.
Krok 3: Do tvarohu a smetany přidáme cukr a skořici, zamícháme. Dále přimícháme želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu na sáčku. Směs rozdělíme na sušenkový základ, zarovnáme a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 4: Višně odpeckujeme a rozkrájíme na poloviny. Nálev doplníme vodou do 500 ml, přisypeme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut bobtnat. Zahřejeme do rozpuštění želatiny, podle chuti přisladíme (nevaříme), přidáme višně a necháme téměř zchladnout. Nalijeme na tvarohovou část a opět necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Krok 5: Druhý den odstraníme formičky (nejdříve celou a potom tu rozstřihnutou) a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRALB
Moje poznámka
Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRALB
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 42 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Suroviny:
sušenky,
máslo,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
skořice,
kompot višňový,
želatina na vaječnou tlačenku,
cukr krystal,
šlehačka
Komentáře (2)