Schwarzwaldský višňový dort
Recept ještě nebyl hodnocenSchwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 316 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,00 g |
– cukry | 15,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Lehounké těsto této rolády v sobě ukrývá pořádnou vrstvu ušlehané smetany a sladkokyselou náplň z višní. Dopřejte si skvělý moučník také, není tak složitý na přípravu a…
Na korpus smícháme všechny suroviny kromě kakaa. Pokud je těsto řídké můžeme přidat ještě trochu mouky, záleží na velikosti vajec. Na plech vyložený pečícím papírem…
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého,…
Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme 2 lžíce horké vody, skořici, roztlučený hřebíček a sníh z bílků, do kterého jsme vmíchali zbytek cukru. Sníh lehce…
Plátek masa nasolím a opepřím. Očistím zeleninu a nakrájím ji na malé kostičky. Plátek masa se zeleninou podusím na másle. Hotové maso oddělím od zeleniny a zeleninu…
150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe odkapanými višněmi. Máslo vyšleháme s…
Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme.Pak vmícháme olej (máslo), vejce, mléko a nakonec přidáme vypeckované višně a úlomky čokolády.Naplníme muffinové…
Poháry jsou zpravidla slavnostní záležitostí, ale chuť je někdy tak silná, že si je připravíme i ve všední den. V tomto receptu najdete inspiraci na pohár s višněmi,…
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Na náplň rozetřeme polovinu krému…
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky. Rozpálíme troubu na 175 °C. Smísíme mouku se…
Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6…
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
Vejce s cukrem vyšlehat do hutné pěny, která až zbělá. Lehce do ní vmíchat mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít na vyšší vystříkaný plech a upect klasicky(každá trouba…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, cukr, kakao a smícháme. Přidáme olej a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané…
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků…
Mouku smícháme se sodou, kakaem a instantní Caro kávou v prášku. V jedné míse ušleháme žloutky s oběma cukry do pěny. V druhé míse ušleháme tuhý sníh s moučkovým cukrem…
Vše vyšleháme a řídké těsto nalijeme do vymazaného pekáče, v předehřáté troubě upečeme. Ještě horký trhanec roztrháme vidličkou. Višně i se šťávou dáme vařit, přisladíme…
Kompotované višně vypeckujeme, pokud už nejsou a je lépe je rozpůlit, aby nebyly v těstě velké kousky a lépe se rozprostřely. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté…
Tuk utřeme s cukrem a rumem, zašleháme vejce, přidáme mouku smíchanou s práškem a skořicí. Pokud je potřeba zředíme mlékem.Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané…
Z višní slijeme vodu a dáme do mísy. Posypeme kokosem a čokoládou.Mističky vymažeme máslem a vložíme do nich ochucené višně.Z másla, cukru a vloček uděláme drobenku,…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Ginger shot aneb Zdravý „panák“ nabitý vitaminy povzbudí i zahřeje. Vyjde na pouhých 15 Kč a příprava je jednoduchá
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?