Semifreda jen tak

Suroviny 20 porcí

polohrubá mouka
vejce
cukr
zakysaná smetana
jogurty
šlehačka
ovoce
ztužovač a ozdoby

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy.

  2. Suroviny na 1 plát.
    Piškot: 4 lžíce pol.mouky, 4 vejce, špetka soli, 4 rovné lžíce krystalového cukru a tuhé máslo na pomazání peč.papíru.

  3. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění.Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec mouku.
    (Mouku jen krátce a rychle).

  4. Pečeme na prostředním roštu asi 10 min - 15 min. při 180 stupních.

  5. Vyndáme po zrůžovění povrchu.
    Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.

  6. Formičky jsem si objednala u pana Filipa na této adrese. Zašle Vám foto i s ceníkem. Cena asi 15 Kč. Velmi levné a kvalitní.
    formy.filip@centrum.cz.

  7. Formičky si vyložíme folií.
    http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/cira-folie-s-4cm-5m.html
    Do folie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu.

  8. Poté vrstvíme náplň.
    První náplň obsahuje: 2 zakysané smetany, 2 jogurty, 1/2 – 1 ušlehanou šlehačku, cukr dle chuti a želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetker. Přísady můžete různě obměňovat a kombinovat. Nezáleží na tom, čeho dáte víc nebo míň. Držte se jednoho jediného pravidla. Smetana, jogurty, šlehačka - min. 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač.
    Když přísad bude méně než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g ne dost ztuhlé.

  9. Druhá náplň: je stejná jako první, jenom změníme jogurty a přidáme jahody bez šťávy z konzervy a rozšleháme s krémem. Přisladíme dle chuti práškovým cukrem.

  10. A poslední vrstva je domácí želatina. Velmi slabá vrstva. Je měkčí na lžičku,než kupovaná.
    Slitou šťávu z jahod doplníme do půl litru vodou, já trošku přibarvila barvivem na marcipán a svaříme se sáčkem pudinku.

  11. Lila jsem až na vychlazený krém.

Poznámka od kuchařky

A jedna rada na konec. Nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu aby ozdoby měly v čem držet. Teče to potvora. A to jsem měla pořádnou i se ztužovačem.

A ty dřevěné vytlačovače na formičky jsem nepotřebovala. S tou fólií to vypadlo samo.

Komentáře k receptu Semifreda jen tak

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    plotna: všichni se pořád učime, Jani. A reagovat na upřesňující info slovy -haha, to jsem se nasmála - není hodné dospěláka.
    Dezert máš nádherný, ale semifreddo vypadá nějak takhle
    http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3102-skola...
    (Koukla jsem na jiné zdejší recepty na s., jsou tvému velice podobné, také nemražené. Aspoň ty, co jsem viděla.)

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Ha ha. To jsem se nasmála. Já nemůžu za to jak se zákusek jmenuje a pod jakým názvem ho lidé znají.:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tyhle dezertíky se zřejmě skutečně takhle jmenují i vyrábějí
    http://adriagold.cz/cs/produkty/cukrarske-vyrobky/...

    Odpovědět

  • casino casino

    Zuzan: Zde stojí psáno "Semifreda"
    Tady si může svůj výtvor každý nazvat jak mu libo:-((
    "Semifreddo" (polostudený) je, zjednodušeně, tučnější než zmrzlina (sorbet - gelato - semifeddo)

    Odpovědět

  • Zuzan Zuzan(neregistrovaný)

    Dobrý den, zamýšlel jste se někdo nad tím, co znamená slovo semifreddo? Dalo by se přeložit jako polozmrzlina. Vy tam davate mouku a pecete to? Tady je něco špatně. Semifreddo se dělá úplně jinak a z jiných surovin.

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    senky:Pokud jsi upekla roládu a to vím že ano,tak jsi schopná udělat i toto.Není to tak složité jak to vypadá.Zkus to a možná budeš mile překvapena co dokážeš a co ti vzejde pod rukama.Upřímně.Já byla taky.:-O:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak na takovou nádheru :yes::yes: mám já ruce olšové:-8:-D
    bodík přidávám:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Opřekrásné;-)+20

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    náááááádherné:-D:yes:

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Jani, dokonalé:yes::-K

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    +1 Nádhera

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Ano,kolem je folie .Na ozdoby je na konci receptu odkaz.:-K

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Úžasné:yes::-O:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Výstavní kousky:-p:-p:-pmoc se ti to povedlo;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Krásné:yes::yes:Jak jsi dělala ty čokoládové ozdůbky:-?:-?:-?U těch hotových kousků je ještě kolem folie:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: semifreda recept recept na semifreda semifreda recepty na semifreda fólie na semifreda semifreda recepty semifreda postup semifredo recept semifreda nápln do semifreda náplně do semifreda postup na semifreda semifreddo semifreda foto semifredo recept recepty semifreda formy.filip@centrum.cz levné formičky na semifreda semifreda náplně semifreda,recepty