

Pappardelle s bazalkovým pestem, kuřecím masem a prošutem
Suroviny 3 porce
- 500 g těstovin pappardelle
- 2 kuřecí prsní řízky
- 100 g prosciutta
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 6 středních žampionů
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- barevný mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- parmazán
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a v misce je promícháme s olivovým olejem. Mírně osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka, česnek na plátky, očištěné žampiony na čtvrtky a prošuto na proužky. Těstoviny uvaříme podle návodu.
V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla a maso na něm zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibulku s česnekem.
Přisypeme žampiony a po chvíli i prošuto. Společně opečeme a přidáme dvě lžíce bazalkového pesta.
Do pánve vrátíme zpět kuřecí maso a vmícháme již uvařené těstoviny. Na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pappardelle s bazalkovým pestem, kuřecím masem a prošutem
-
Moc pěkné, bodíka jsem dala, ale zapomněla jsem ještě písať, máš mo pěkné recepty Andrejko
-
krásná dobrota
-
Jana Remkova:
ty jsi číslo
-
Tak to by mi určitě chutnalo
+9
-
Dzungilo, rychlé, lehké, dobré a pěkné fotky
Máš 8.bod
-
Jééžiš, četla jsem "do prd"
a ono je to "
Pappardelle". No, vypadá to skvěle!! -
To já taky ráda
-
Jéje,já to věděla,že tady už tak pozdě nemám chodit na čumendu
Andruš,máš to parádní,mňamA ta prostřední fotka je suprová
-
Andrej, moc dobré tu musí být
-
Aj mne by chutilo...
-
Je tam vše co mám ráda, bude dobrota Andry