Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna na medu a hořčici

Jemné králičí maso je velmi zdravé a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v zajímavé omáčce ochucené medem a hořčicí a určitě si pochutnáte. Na přípravě není nic složitého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Krok 2: Pak maso přeneseme do pekáčku a na výpeku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Krok 3: Přidáme provensálské koření a vmícháme med i hořčici. Vše zalijeme vínem a za občasného míchání necháme chvíli zredukovat. Krok 4: Vlijeme zeleninový vývar a připravenou omáčkou přelijeme maso. Vložíme do trouby a při 180 °C pečeme za občasného podlévání asi 1,5 hodiny. Krok 5: Ke konci omáčku zahustíme moukou a necháme vařit alespoň 15 minut. Krok 6: Podáváme s bramborovými noky ozdobené polníčkem.

TIP: Jak upéct králíka

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7G3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7G3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, sůl, pepř mletý, olej olivový, cibule, česnek, koření provensálské, med tekutý, hořčice dijonská, víno bílé, vývar zeleninový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu