Podmáslová polévka s bramborem a cibulí

hosta Kuchařka: hosta

Polévky 6 názorů

Suroviny

2 cibule
olej
1/2 l zeleninového vývaru
hrst rozinek
3 brambory
čerstvý libeček
necelý 1/2 l podmáslí nebo acidofilního mléka (kefíru)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme, dokud cibule nezměkne.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, libeček (celer) nakrájíme na jemno, vložíme do vývaru a přilijeme podmáslí. Polévku velmi pomalu za občasného míchání vaříme, dokud brambory nezměknou.

  3. Kolečka cibule usmažíme na oleji dohněda, vyjmeme, necháme okapat na ubrousku, každou porci polévky jimi ozdobíme.

Poznámka

zdroj:

starý výstřižek z neidentifikovatelného (to je slovo, co?) časopisu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Podmáslová polévka s bramborem a cibulí

  • pipre pipre

    Zajímavá polévka s těmi rozinkami, ale jelikož je polévka z kyselého podmáslí, tak mohou být bezvadné doplnění chuti na mírně sladkokyselou:yes:+

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S kefírem vařím ráda:-)Tahle"rozinková"varianta se mi líbí:-p:-K:yes:Neident...to je vážně na polámání jazyku:-D:-D

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    hoj, no takovou podobnou dělám, nedávám rozinky a říkáme jí ZABLAFUŇKY:yes::-))

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    spagetka: no jak jsem psala "libeček", tak jsem na tebe myslela:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    prakticky stejně dělám, nejdřív jsem rozinkám nevěřila, ale je to moc dobré :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z acidofilního mléka polevka s batatou polévka z podmáslí podmásolova polévka s bramborem koprová polévka z podmáslí polevka zblafunky polevka zablafuňky podmaslova polevka

Zapomněl/a jsem heslo