

Králičí stehna na houbách
Suroviny
- 2 králičí stehna
- 8 dkg slaniny
- 3 čerstvé hřiby nebo žampiony
- 1 menší cibule
- sůl
- 1 čajová lžička grilovacího koření
- 1 čajová lžička koření Divočina
- olej
Postup přípravy receptu
Stehna prošpikujeme kousky uzené slaniny, mírně osolíme, potřeme kořením, které jsme rozmíchali v trošce nahřátého oleje.
Na dno pekáčku vložíme na kostky nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Přidáme nakrájenou cibuli a za chvíli vložíme maso, podlijeme mírně vodou a v předehřáté troubě pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení.
Před koncem pečení vsypeme do výpeku na plátky pokrájené houby a společně zapečeme. Měkké maso vyjmeme, výpek poprášíme lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme (můžeme přidat půl až jednu lžíci kečupu nebo sklínku vína), povaříme.
Porce masa podlijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými kroketami.
Poznámka od kuchařky
Já jsem maso pekla v remosce a jako přílohu jsem zvolila bramborové pusinky z klasické bramborové kaše, do které jsem ještě zamíchala nadrobno nakrájenou pažitku. Pusinky jsem pekla v troubě na plechu a pomaštěném pečícím papíře. Lepší je ale kaše, kde se nepřidává mléko, ale jen kousek másla, 1-2 vejce a nastrouhaný sýr. Pusinky jsou tužší a pokud se použije parmazán nebo nějaký jiný voňavý tvrdý sýr, jsou i chutnější a voňavější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí stehna na houbách
-
Janičko, výborné, moc nám chutnalo, jednoduché a i rychlé. Pokud nevadí, přidám foto. Možná bych jenom do surovin připsala tu hladkou mouku.
-
až na tie príšerné komerčné koreniace ........ by to šlo
-
Helena: Bramborová kaše je tady sice klasická, ale lepší je jiná, ve které není mléko, pouze kousek másla, vejce a nastrouhaný sýr. Já to celé mixuji v mixéru ještě horké
Těsto je tužší než klasická kaše. Pusinky jsem dělala tvořítkem na dorty a pekla v troubě na pečícím papíru.
-
To vypadá fakt úúúžasně a drobný dotázek - ty bramborové pusinky
- klasicky bramborová kaše zapečené v troubě,
-
objevilo se v náhodných
paráda
hlavně ty bramborové kudrlinky
úžasné
-
-
Tak to bych mohla.Letí bodík.
-
bibi aj mne..
-
Pipre,tak tahle krása mi nějak unikla a teď jsem to našla úplně náhodou. Skvělej recept, i ta kaše je vtipná- tak nějak se to říká, když je někdo vtipnej-snědl si asi vtipnou kaši
jestli jsem to nezvojtila
ale 13.bodík letí fofrem
-
Jednim slovem krasne
pridavam prvni bod pres desitku
-
Králík a houby, to je skvělá kombinace
Budu papouškovat ostatní, když pochválím pusinky. Přesto musím napsat, že jsou fakt luxusní.
Celé jídlo na mě působí velice romanticky.
Boďka!
-
Jani, nevím, co dodat, vše už bylo řečeno. Potešily mě ty bramborové pusinky, taková příloha posouvá recept o třídu výš
. Posílám devátý bodík.
-
Díky holky, v poslední době jsem tu dávala králíka, ale to proto, že jsem měla balení šesti kousků a dělala jsem pokaždé jen pro dva..už zas na chvíli přejdu na jiné masíčko..ale králíka mám stejně od dětství asi nejraději, ikdyž ho málo dělám
-
I když nejím houby, tak je to nádhera a ty pusinky k tomu. Jsi 1*. Překrásný talíř.
+
-
Hm vypadá to fantastický, no mňam